Se nu stiger engle op af havets skød...

”For han befaler sine engle at passe på dig,

de skal vogte dig, hvor du end går.

De skal bære dig på hænder,

så du ikke støder din fod på nogen sten”.

Sl. 91,11-12

Min første engel lavede jeg på en 10 dages retræte på Stella Matutina (Sankt  Josef søsterens retrætested) i Kokkedal sommeren 2009. På en af mine mange lange gåture ved vandet gik jeg ubevidst og samlede glasskår op som lå på standen, som alle var blevet slebet runde af vandet. Da jeg kom hjem vaskede jeg dem og lagde dem i vindueskarmen.


Der lå de fint indtil jeg en aften fik lyst til at lege og eksperimentere med glasskårene. Pludselig blev tre glasskår til en engel og en engle blev til mange, mange flere, som nu er spredt vidt omkring. Den første blev døbt: Englen der baner vej… Hver engel har sin personlighed. 


Alle englene er lavet af glas, og ordet ”glæde” kommer af ”glas”, der jo er gennemsigtig. Og den dybeste glæde er den glæde, der opstår, hvor ting bliver så gennemsigtige, at du kan se Gud i dem. Derfor er englene nær beslægtet med ordet glæde. 


Dette er mit håb, at englene vil bringe denne glæde med sig hvor de end kommer. Samt at de vil bringe velsignelse med sig hvor de end måtte bosætte sig. Hvem ved, måske du en dag får besøg af en engel hjemme hos dig.

”Hvert græsstrå har sin egen engel,

som bøjer sig over det og hvisker: Gro, gro”.

Talmud-samlingen

Del siden